Turistička agencija OCEAN TRAVEL, Čitaonička 4, Sombor, tel: 025/480 188

Hrvatska,leto 2021. sopstveni / autobuski prevoz

  ISTRA / KVARNER /DALMACIJA / OSTRVA

  Hrvatska se svojom celom dužinom prostire duž Jadranskog mora, sa obalom dugom preko 1.700 kilometara, a ako se u račun uzme i veliki broj ostrva, ta cifra prelazi 6.000 kilometara obale. Hrvatska ima oblik potkovice koja se proteže od Vukovara i granice sa Srbijom na severoistoku, preko Zagreba na zapadu i dalje do Dubrovnika na krajnjem jugu. Reljefno i klimatski je izuzetno raznolika zemlja. Njeno područje istovremeno obuhvata prostrane doline u kontinentalnom delu izmedju reka Drave i Save, planinske krajeve u centralnom delu (Lika i Gorski kotar), a u zapadnom i južnom delu prelepu sunčanu obalu sa više od hiljadu ostrva (Istra i Dalmacija). Hrvatska ima posebno očuvanu prirodu sa stotinama endemskih biljnih i životinjskih vrsta, te je gotovo 10% njene teritorije zaštićeno u okviru jedanaest parkova prirode, osam nacionalnih parkova i dva rezervata.

  Primorski deo zemlje je podeljen na severni i južni deo. Severno hrvatsko primorje obuhvata poluostrvo Istru, najrazvijeniju turističku regiju, te usko i izduženo kvarnersko i podvelebitsko primorje s pripadajućim ostrvima. Najveći grad i regionalno središte je Rijeka, najveća luka u Hrvatskoj. Od većih gradova ubrajamo Pulu i Poreč u Istri, a veoma su popularni turistički centri Rovinj i Opatija, kao i ostrvska središta Krk, Rab i Mali Lošinj. Južnim hrvatskim primorjem dominira Dalmacija, regija unutar koje se razlikuju tri pojasa: ostrvski, obalski i zalivski. Regionalno središte Dalmacije je grad Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj i ujedno najveći na obali. Važni regionalni i privredni centri Hrvatske su gradovi Zadar, Šibenik i Dubrovnik, kao i Knin i Sinj u unutrašnjosti.

  Šest gradova u Hrvatskoj, ili bar neki njihovi delovi, nalaze se na UNESCO-vom spisku svetske baštine: Poreč, Zadar, Šibenik, Trogir, Split i Dubrovnik. Hrvatska ima i osam nacionalnih parkova: Brioni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Severni Velebit, a posebnom lepotom ističu se i ostrva Vis, Hvar, Brač i ostrva Kornatskog arhipelaga.

  Nekada deo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), Hrvatska je u sećanju starijih generacija ostala kao mesto nezaboravnih letovanja. Turizam u Hrvatskoj je veoma razvijena privredna grana, a dugačka i razudjena morska obala visoko je rangirana na listama svetskih turoperatera, pa se poslednjih godina sve češće kao gosti pojavljuju holivudske zvezde, najveći pop muzičari današnjice i ostali pripadnici svetskog džet seta.

  Ponudu smestaja i cene mozete pogledati na sl.linku:https://www.relax.rs/index.php/sva-letovanja/jadran

  Uz ovaj program vazi garancija i opsti uslovi putovanja agencije Relax International,OTP 229/2020

  Dodatne informacije

  • Cena: 0
  • Prevoz: Autobus
  Ocean Travel

  Turistička agencija Ocean Travel - Rezervacija i prodaja turističkih aranžmana, zimovanja, letovanja, evropskih gradova, dalekih destinacija, banjski turizam, wellnes i spa program, rezervacije hotela širom sveta, putno osiguranje, usluge prevoza....

  Uplata aranžmana na odloženo do 12 meseci, čekovima gradjana ili administrativnom zabranom.

  Ocean Travel Sombor - Plaćanje putovanja na rate

  Najnovije u ponudi...

  Egipat...

  AGENCIJE SA KOJIMA OCEAN TRAVEL SARAĐUJE

  ASTRA TRAVEL - SUPER NOVA - TRAVELINO - ODEON TRAVEL - TOP TRAVEL - BARCINO TOURS - VIVA TRAVEL - MANGA TRAVEL - ARGUS TOURS - PLANA TURS - SUNNY TRAVEL - OKTOPOD TRAVEL - DUNAV TURS - OKTOPOD TRAVEL - BIG BLUE - WAYOUT - ELNOS TURS - 1 A TRAVEL - RELAX INTERNACIONAL