Turistička agencija OCEAN TRAVEL, Čitaonička 4, Sombor, tel: 025/480 188

Beč (2 noći), Doček Nove 2021.godine

  5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

  30. DECEMBAR 2020. – 3. JANUAR 2021.

  AJZENŠTAT - BEČ – ŠENBRUN – SANKT PELTEN

  Nekako u svetskim okvirima Beč je poznata novogodišnja destinacija, posebno zbog Bečkog novogodišnjeg koncerta koji se tradicionalno održava svake godine 1. januara od 12h, i gotovo da ne postoji zemlja na svetu koja ne prenosi ovu svećanost direktno. Zaista je ovo otmen grad! Raskošan u svakoj kocki svoje drevne kaldrme, snen, uspavan, romantičan, razigran... Beč je onakav kakvi ste i Vi! Ako ste tužni, ovaj grad će Vam biti sumoran, a ako ste veseli, Beč će Vam podariti sve svoje tajne... Ne želimo klasičan program za Beč, jer nismo ni poznati po „klasičnosti“. Uvek smo inovativni, te iz tog razloga, ovaj grad ćemo Vam predstaviti malo drugačije... Zavirićemo u neke njegove tajnovite kutke, ispričaćemo neke drugačije priče... Opšte je poznato da Austrija voli svoje radnike, te s tim u vezi u ovoj zemlji subotom sve radi do 14-15h, a nedeljom se sve zatvara, kao i državnim i verskim praznicima... No, učinićemo mi taj 1. januar zanimljivim, drugačijim, jer tako i valja za prvi dan sasvim nove, i nadamo se, srećnije godine... Naše su istorije isprepletane, i gotovo da nema našeg velikana iz 18. i 19. veka, koji nije hodio po ovom carskom gradu... Pričaćemo i o njima! Tu su sasvim neverovatne priče o princu Rudolfu i jednoj aferi poznatoj pod imenom „Majerling“, naravno o čuvenoj carici Elizabeti – Sisi, ali i o Branku Radičeviću, Vuku Karadžiću i njegovoj prelepoj ćerki Mini, o jednom pismu, i jednoj neostvarenoj ljubavi... Sve je u ovom gradu nekako između sreće i tuge... Tročetvrtinski takt bečkih valcera počinje, i vreme je da zaplešemo, i sasvim se uživimo...

  Program putovanja:

  1. dan (Sreda 30. decembar)   Polazak iz Beograda oko 21h (BAS – Autobuska stanica), i iz Novog Sada oko 22.30h (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje preko Mađarske. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

  2. dan (Četvrtak 31. decembar)   AJZENŠTAT - BEČ       Ulazak u Austriju u prepodnevnim satima, i odlazak ka oblasti Nežiderskog jezera. Poseta prelepom baroknom gradu AJZENŠTAT. Po dolasku sledi kraći obilazak gradskog jezgra uz razgledanje: Gradska kuća sa divno ornamentisanom fasadom, Hauptštrase – glavna trgovačka zona, Gradska barokna crkvaHajdnova ulica... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna poseta dvorcu Esterhazi. Osnove dvorca su iz 13. veka, a potpunu rekonstrukciju doživljava tokom 17. veka u vreme kada ga je preuzela dinastija Esterhazi. U skladu sa ugledom i bogatstvom porodice Esterhazi, unutrašnjost dvorca raskošno je uređena, a posebno se ističe Hajdnova koncertna dvorana. Kraća vožnja do austrijske prestonice BEČA. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje grada iz vozila: Novi Beč – četvrt položena ka reci Dunav, spomenik admiralu Tegethofu čije ime krije i neko sveošte znanje, rezidencija Johana Štrausa u kojoj je komponovao čuveni valcer „Na lepom plavom Dunavu“, Dunavsko ostrvo, Prater – najstariji zabavni park Evrope sa čuvenim točkom, Dunavski toranj, međunarodni kompleks „UNO City“, toranj „Uniqa“ koji u večernjim satima na svojoj stakleno-čeličnoj fasadi ima hologramske projekcije stvarajući čudesnu igru svetlosti,... Potom sledi vožnja čuvenim Ringom – velikim kružnim bulevarom koji opasuje istorijski centar grada. Na ovom bulevaru nalaze se neke od najreprezentativnijih turističkih atrakcija Beča: spomenik Radeckom, hotel „Imperial“ – jedan od najelegantnijih gradskih hotela u kojem će baš tih dana biti smeštena otmena svetska gospoda koja je došla ko zna odakle samo da bi bili prisutni na spektaklu Bečkog novogodišnjeg koncerta, potom ćemo videti i veličanstvene trgove Švarcenberg i Karlov trg sa palatom Secesija i čudesnom Muzikferajn koncertnom dvoranom u kojoj se održava pomenuti koncert. Naravno, na Ringu se nalazi čuvena Opera, potom Gradski park sa „zlatnom“ statuom Johana Štrausa, Parlament Austrije, muzeji, carsko pozorište, Mocartov spomenik,... Pre samog smeštaja u hotel, odlazimo do modernističkog čuda grada Beča, prelepe Hundertvaser kuće koja nosi ime po svom sjajnom arhitekti. Čudesna šarena fasada, neravno parterno uređenje malog trgića, sve ima neke čudnovate veze jedno sa drugim. Kraći predah za kaficu, suvenire... Odlazak u hotel i smeštaj oko 18h. Slobodno vreme i priprema za „najluđu noć“. Individualni odlazak gradskim prevozom u centar Beča na DOČEK NOVE GODINE uz vatromet. Predlažemo da novu godinu dočekate u zabavnom parku Prater, ali gde god se zadesili u carskome Beču, verujemo da ćete uživati... Noćenje.

  3. dan (Petak 1. januar)   BEČKE PRIČE – SANKT PELTEN     Kasniji doručak. Polazak ka centru grada u 10h. Lagana šetnja uz obilazak najužeg centra grada. Hofburg – zimska rezidencija Habsburgovaca sa starostavnim Švajcarskim dvorištem, Imperijalnim apartmanima i trgom HerojaKohlmarkt sa jednom starom pekarom u kojoj je po prvi put spravljen mali hlepčić za cara, nazvan... Graben – ekskluzivna pešačka zona, Kužni stub, katedrala Svetog Stefana – remek-delo gotike, Koruška ulica – glavna pešačka zona grada sa brojnim suvenirnicama, Albertina – čuvena galerija, hotel „Saher“ sa svojom čudesnom čokoladnom tortom... Slobodno vreme. Popodne, oko 14h, polazak na fakultativni izlet do lepog baroknog grada SANKT PELTEN koji predstavlja prestonicu austrijske pokrajine Donja Austrija. Po dolasku, sledi obilazak istorijskog centra grada: Gospodski trg sa veličanstvenim baroknim palatama, Katedrala,... Slobodno vreme i povratak u hotel do 19h. Fakultativni polazak u 20h na večeru u bečki boemski distrikt Grincing. Povratak u hotel. Noćenje.

  4. dan (Subota 2. januar)   ŠENBRUN I LEPI POGLEDI Doručak. Odlazak iz hotela u 9h. Transfer do carske rezidencije Šenbrun. Slobodno vreme, ili fakultativna poseta letnjoj rezidenciji dinastije Habsburg. Obilazak svih 44 odaja i salona koji su otvoreni za javnost („Grand Tour“). Razgledanje veličanstvenih prostorija prepunih autentičnog nameštaja, umetnina... Radna soba Franca Jozefa, carske spavaće sobe, tronska dvorana, balska dvorana... nakon obilaska dvorca, sledi slobodno vreme za obilazak veličanstvenih parkova koje kruniše brdašce Glorijeta. Svakako, treba popiti bečku kafu u elegantnom kafeu „Rezidenz“, kao i probati čuvenu štrudlu sa jabukama u toplom sosu od vanile. Kasnije, sledi još jedan fakultativni program, poseta prelepom baroknom dvorcu Belvedere. Odlazak metroom. Poseta dvorcu Gornji Belvedere, nekadašnjoj rezidenciji princa Eugena Savojskog, velikog kolekcionara umetničkih dela i jednog od najvećih vojskovođa Austrije. U dvorcu se nalazi sedište Austrijske Nacionalne galerije sa fantastičnim delima bečkih modernista, među kojima su i dela čuvenog Gustava Klimta („Poljubac“, „Judita“), Oskara Kokoške, Egona Šilea... Povratak metroom do Šenbruna, i potom u 18h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.

  5. dan (nedelja 3. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

  CENA ARANŽMANA PO OSOBI

  139 €

  SPECIJALNA CENA VAŽI ZA PRIJAVE DO 15.10.2020.

  125 €

  + PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI

  umesto 90 € samo 70 €

  Navedena cena paketa izleta obuhvata:

  • Poludnevni izlet za Sankt Pelten prema programu
  • Poseta carskoj rezidenciji Šenbrun sa uključenom ulaznicom za Grande Tour
  • Poseta dvorcu Belvedere, odnosno Austrijskoj Nacionalnoj galeriji (uključena ulaznica; nisu uključene karte za metro)
  • Poseta dvorcu Esterhazi u Ajzenštatu

  Cena aranžmana obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
  • smeštaj u hotelu sa 3*** u regiji grada Beča na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
  • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
  • obilazak Ajzenštata i Beča (panorama i pešačka tura) prema programu putovanja
  • usluge profesionalnog turističkog vodiča
  • organizacione troškove

  Cena aranžmana ne obuhvata:

  • sve ostale nepomenute usluge
  • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 5 € u dinarskoj protivvrednosti)
  • doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
  • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 90 €
  • Fakultativna večera u nacionalnom restoranu u kavrtu Grincing u Beču – 25 € (obavezna je prijava u agenciji; plaćanje se obavlja na licu mesta; nije uključena u ponuđeni paket izleta)

  U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

  • Poludnevni izlet Sankt Pelten – 25 €
  • Poseta carskoj rezidenciji Šenbrun – 25 €
  • Poseta Austrijskoj nacionalnoj galeriji u dvorcu Belvedere – 20 €
  • Poseta dvorcu Esterhazi u Ajzenštatu – 20 €

  USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

  • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu - 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 01.03.2021.
  • U mesečnim ratama ČEKOVIMAprilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate,  a najkasnije do 01.03.2021.

  OPIS HOTELA:

  HOTEL „Oekotel“ 3***, Fehrenhajn/Beč http://www.oekotel.com/en/hotels/foehrenhain-vienna-north-ii ili sličan

  Hotel se nalazi u bečkom predgrađu Fehrenhajm, udaljenom oko 17 km. Nedaleko od hotela nalazi se autobusko stajalište gradskog prevoza kojim se uz presedanje na bečki metro brzo stiže do istorijskog centra grada. Nedaleko od hotela nalazi se i supermarket „Billa“, kao i nekoliko barova i restorana. Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka, aperitiv bar, WiFi. Sobe su skromno opremljene, komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, centralni grejni sistem.

  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

  Dodatne informacije

  • Cena: od 125 e
  • Prevoz: Autobus
  Ocean Travel

  Turistička agencija Ocean Travel - Rezervacija i prodaja turističkih aranžmana, zimovanja, letovanja, evropskih gradova, dalekih destinacija, banjski turizam, wellnes i spa program, rezervacije hotela širom sveta, putno osiguranje, usluge prevoza....

  Uplata aranžmana na odloženo do 12 meseci, čekovima gradjana ili administrativnom zabranom.

  Ocean Travel Sombor - Plaćanje putovanja na rate

  Najnovije u ponudi...

  Nova godina 2021...

  AGENCIJE SA KOJIMA OCEAN TRAVEL SARAĐUJE

  ASTRA TRAVEL - SUPER NOVA - TRAVELINO - ODEON TRAVEL - TOP TRAVEL - BARCINO TOURS - VIVA TRAVEL - MANGA TRAVEL - ARGUS TOURS - PLANA TURS - SUNNY TRAVEL - OKTOPOD TRAVEL - DUNAV TURS - OKTOPOD TRAVEL - BIG BLUE - WAYOUT - ELNOS TURS - 1 A TRAVEL - RELAX INTERNACIONAL