Turistička agencija OCEAN TRAVEL, Čitaonička 4, Sombor, tel: 025/480 188

PRESTONICE SKANDINAVIJE -KOPENHAGEN - OSLO - STOKHOLM - HELSINKI

  Danska-Norveška-Finska-Švedska
  PRESTONICE SKANDINAVIJE 
  KOPENHAGEN - OSLO - STOKHOLM - HELSINKI 

  Polazak: 20.jul 2019.
  (9 dana / 8 noćenja) – avionom, autobusom i brodom 

  Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Pojam Skandinavije često se proširuje i na Finsku koja sa ove tri države nema zajedničkih jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima. 

  DAN 1
  BELGRADE
  (20.07.2019.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 16:00 časova. Poletanje za Kopenhagen u 18:00 časova (Let JU404). Sletanje u Kopenhagen u 20:15 časova.Po dolasku u Kopenhagen transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
  DAN 2
  KOPENHAGEN
  (21.07.2019.) KOPENHAGEN Doručak.Odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Povratak u hotel. Po podne slobodno vreme za individualni obilazak ili kupovinu suvenira. Noćenje .
  DAN 3
  OSLO
  (22.07.2019.) KOPENHAGEN–OSLO Doručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u 16:45 časova. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Večera na brodu .Noćna plovidba. Noćenje.
  DAN 4
  OSLO
  (23.07.2019.) OSLO Doručak. Uplovljavanje u luku oko 09:30 časova. Oslo – glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Odlazak na panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad.Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne za individualnu šetnju centralnim delom grada . Noćenje.
  DAN 5
  STOKHOLM
  (24.07.2019.) OSLO-STOKHOLM (oko 520km) Doručak. Polazak autobusom za Stokholm i vožnja živopisnim predelima Norveške prema Švedskoj. Vožnja kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm posle 8 sati vožnje . Smeštaj u hotelu. Noćenje.
  DAN 6
  STOKHOLM
  (25.07.2019.) STOKHOLM Doručak. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada : Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća , koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
  DAN 7
  HELSINKI
  (26.07.2019.) STOKHOLM-HELSINKI Doručak. Slobodno prepodne za individualni obilazak Stokholma. Odlazak do luke i ukrcavanje za brod za Helsinki. Isplovljavanje u 17:00 časova. Smeštaj u kabine. Večera na brodu je fakultativna. Noćna vožnja. Noćenje.
  DAN 8
  STOKHOLM
  (27.07.2019.) HELSINKI-STOKHOLM Doručak. Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, oko 10:00 časova. Grad je smeštenom na jednom od najlepših arhipelaga na svetu i sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase pre više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom XIX veka, kada nastaje većina građevina u neoklasicističkom stilu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada ; Trg senata sa jednim od simbola grada – Luteranskom Katedralom, bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi, Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada parlamenta, Nacionalni muzej i poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion , gde su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u steni, Sibeliusov park sa impresivnom skulpturom posvećenom ovom velikom kompozitoru. Slobodno vreme za individualno razgledane grada, isprobavanje morskih i laponskih specijaliteta, kupovinu suvenira ili šetnju Esplenadom – promenadom koja izlazi na ribarsku luku i pijacu. Popodnevni transfer do luke za ukrcavanje na brod sa Stokholm. Isplovljavanje je predviđeno u 17:00 časova. Večera na brodu je fakultativna. Noćnja plovidba. Noćenje.
  DAN 9
  BELGRADE
  (28.07.2019.) STOKHOLM–BEOGRAD Doručak. Dolazak u Stokholm u 10:00 časova. Transfer do centra grada. Slobodno prepodne za fakultativni obilazak grada . Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU415) .Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.
  UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI PUTOVANJA I GARANCIJA AGENCIJE KONTIKI

  Dodatne informacije

  • Cena: od 1390 evra
  • Prevoz: Avion
  Ocean Travel

  Turistička agencija Ocean Travel - Rezervacija i prodaja turističkih aranžmana, zimovanja, letovanja, evropskih gradova, dalekih destinacija, banjski turizam, wellnes i spa program, rezervacije hotela širom sveta, putno osiguranje, usluge prevoza....

  Uplata aranžmana na odloženo do 12 meseci, čekovima gradjana ili administrativnom zabranom.

  Najnovije u ponudi...

  Daleke destinacije...

  AGENCIJE SA KOJIMA OCEAN TRAVEL SARAĐUJE

  ASTRA TRAVEL - SUPER NOVA - TRAVELINO - ODEON TRAVEL - TOP TRAVEL - BARCINO TOURS - VIVA TRAVEL - MANGA TRAVEL - ARGUS TOURS - PLANA TURS - SUNNY TRAVEL - OKTOPOD TRAVEL - DUNAV TURS - OKTOPOD TRAVEL - BIG BLUE - WAYOUT - ELNOS TURS - 1 A TRAVEL - RELAX INTERNACIONAL